Sunday, 15 May 2016

Missed Abortion

MISSED ABORTION

Salam semua, lama betoi x update blog kan.
Entry ni pasal “missed abortion”..sapa tau maksud perkataan tu apa ?
Sebenarnya  aku pun x clear maksud phase tu apa Cuma ni nak cerita sikit pengalaman aku pasal missed abortion.

Kalau ikutkan sekarang mgkin dah 7 bulan usia kandungan tapi tak  ada rezeki I lagi utk pregnant kali ke2 (tb2 menitis air mata)
Last year around end of December, doctor sahkan aku pregnant, hari tu aku MC sebab kena cirit –birit.

Aku dgn husband g klinik then doctor chek, dan dia kata mugkin aku  pregnant,
Aku  cakap dgn doctor baru 2 minggu lps aku  buat pregnancy test, xde apa2 result pun.
Tp doctor tu srh aku  buat ujian air kencing, alhamdullillah  aku pregnant 5 minggu.
Perasaan yang memang tak dapat nak digambarkan, selepas 3 thn alhamdulliah aku mengandung.

My husband xpercaya sebab dia ingat aku main-main je..seriously  he cryied
(lagi air mata I kuar)

Doctor cakap dekat aku  kalau nak scan xsesuai sbb still kecik kandungan tu, dia suruh tunggu next month baru scan.
aku rasa sangat2 la gembira.

Minggu ke 12 kandungan.

Hari tu aku dgn suami ada appointment untuk scan perut, kitaorng scan di klinik kat Bukit Jalil.
Waktu scan untuk cari mana si baby ni duduk, doctor tak dapat cari.
Dalam perut aku taka da apa2
Ya allah sedihnye….

……………..nanti aku sambung, sedih nanti nangis kt office payah pulak…………..


Ni la harta  yang ada sekarang pun

moment yang paling sedih bila Farhan cium perut ibu dan cakap adik ada dalam perut ibu kan



Wednesday, 7 October 2015

kita cuba lagi, ok!

Salam semua

Salam hari Khamis

Actually banyak benda yang aku nak ceritakan tapi nanti2 je lah…kot tak larat pulak kornag nak baca nanti  .

Tapi skrg aku Cuma nak bagithu anak aku dah besar, dah masuk 3 tahun pun. Dulu waktu awal penulisan umur dia bru bape bulan sahaja.

Kemudian aku menyepi (reason malas nk menaip)

Mak dia pun dah besar dan makin besar ( mood stresssss)…




budak buas....

Alhamdullilah kami 3 beranak bahagia. Tapi paham2 je lah bila anak dah besar ni mula la si suami minta ahli keluarga baru..(senyum sikit)

Dulu lepas aku bersalin, aku ambik injection, 3 bulan sekali.Aku berhenti ambik enjection rasanye dah dkt setahun kot. Berhenti enjection sebab nak cuba untuk dapatkan ahli baru.

So skrg ni  dah dkt setahun kami merancang untuk dapatkan anak tp belum ada rezeki.

Tak pe, kita try lg ok




ni pic kitaornag di langkawi last week
 bye...

boring


salam hari rabu semua

macam chipsmore pulak kejap ada, kejap xde
tapi ni bukan chipsmore ok, ni manusia....



aku cuma nak ekpress yang aku boring
boring sebab xde keje..
bos xbagi keje...




 after 2 years i come back writing again...mood xtau nak explain

Wednesday, 28 May 2014

JENJALAN LAGI

        Salam semua…salam rabu

En3 kita kali ni tajuk jenjalan tgk buaya
Last week puNYa cite ye

Last week my husband ajak g kenduri kat Melaka, kawan dia kawen
Waktu otw balik, dia ajak g taman buaya kt Melaka, dgn alasan farhan ank tgk buaya.

Tiket masuk rm15 hinggit untuk dewasa dan 50% untuk kanak-kanak.
Kita sampai sana dalam pukul 3, kebetulan pulak time tu de pertunjukkan buaya.

Kat dalam tu environment dia ok la, tp yg xbestnye semua kn bayar.
Dah masuk tu kena bayar, nak main kt dalam tu pun kn bayar jgk.
Naik keretapi kn rm3 hinggit/head, bagi ikan makan pulak rm6/head, then bagi arnab mkn plk rm6/head jgk.

Dalam tu ada banyak buayaaaaaaaaaaa….tp buaya darat xde la dlm tu ye.
Buaya darat kt luar banyak.


Meh kita layan pic kitaorng kt sana ye…


BESARNYEEEEEE BUAYA




KAT BELAKANG NI ADA BUAYA BESAR

NANTI BUAYA TU GIGIT FARHAN




PENATNYEEEEEE..........DAHAGA


ARGHHHHHHHHHHHHHH


Friday, 23 May 2014

shopping jumaat

SALAM JUMAAT…

BACA TAJUK ENTRY TAK BOLEH BLAH KAN??

Shopping Jumaat gituuuuuuuuuuu….

Shopping ape? Bape juta habis??
Al kisahnye cam ne, my best frez nak bli baju raya so I pun teman la...

Kitaorng g care4 kt subang tu je,  tak de baju yg menarik pun..huhuhu
Oleh sebab my bos pesan buah tembikai sebiji so aku pun trun bawah la cari buah tembikai tu..

Pusing punya pusing,  beli punya beli habis jgk la 40 .40hinggit je tau


Meh tgk pe aku beli…

ni lah barang harga 40.00 hinggit


ni pulak, hand beg online aku beli kelmarin..harga 28 hinggit, siap de model lagi...hahahahah

ni makanan untuk farhan...nampak oat choco tu??
hari tu nampak jual kt pasar malam tp xnak bli, elok dah rasa sekali sedap pulak.
farhan dah de gigi jd xde masalah la nak makan makanan ni

ni la handbeg tadi...n